آموزش حسابداری

فرمان اول: دانش و مهارت مورد نیاز سمت رئیس حسابداری را بیاموزید.

تا به اینجا اگر مطابق دستورالعمل دوره‌­های کارآموزی، کارشناسی و کارشناسی ارشد را پیش رفته باشید توانایی شناسایی و ارائه راه حل در قالب روشهای اجرایی، دستورالعمل­‌ها و آئین­نامه­‌های داخلی برای رفع باگ­های سیستمی سازمان در نحوه دریافت، ثبت و گزارش اطلاعات مالی را به دست آورده­‌اید و بایستی به قوانین مورد نیاز حسابداری یعنی قوانین مالیاتی، کار، بیمه، تجارت و….. تسلط کامل پیدا کنید.

و با انواع گزارشات درون و برون سازمانی آشنا شوید. اما مهمترین دانش و مهارتی که از دوره رئیس حسابداری به بعد نیاز دارید و می­‌تواند این دانش و مهارت سکوی پرتاب شما در این حرفه باشد، تسلط کامل بر حسابداری صنعتی می‌­باشد و یکی از ابزارهای مهم شما برای ارائه انواع گزارشات درون سازمانی (مانند انواع گزارشات مدیریتی) و برون سازمانی (مانند اظهار نامه عملکرد) می‌­باشد.

فرمان دوم: با توجه به مسیر شغلی خود، شرکت مورد نظر را انتخاب کنید.

همانگونه که در مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری و پیشرفت در این حرفه” توضیح دادیم شما بایستی به دنبال تجربه کاری باشید و نه سابقه کاری، بنابراین شرکتی را انتخاب نمائید که بتوانید تجربه جدیدی را به دست آورید.

فرمان سوم: اطلاعات اولیه در مورد شرکت مورد نظر را کسب نمائید.

همانگونه که در مقاله­‌های مرتبط با دوره کارآموزی، کارشناس مالی و کارشناس ارشد مالی توضیح دادیم شما برای آنکه بتوانید در روز مصاحبه حرفه­‌ای‌­تر حضور پیدا کنید، بهتر است در مورد نوع فعالیت و سایر اطلاعات شرکت مورد نظر تحقیق کنید و به عنوان رئیس حسابداری بهتر است در مورد شیوه حسابداری صنعتی در آن صنعت خاص شرکت مورد نظر نیز اطلاعاتی قبل از روز مصاحبه به دست آورید.

فرمان چهارم: رزومه مناسب سمت رئیس حسابداری تهیه کنید و برای مصاحبه آماده شوید.

همانگونه که قبلا گفتیم و می­‌دانید رزومه معمولا از 6 بخش اصلی تشکیل می‌شود:

1-اطلاعات عمومی 2-مدارک تحصیلی 3-سایر مهارتها 4-سوابق شغلی 5-خصوصیات فردی 6-حقوق در خواستی

که بایستی با توجه به تجربه کاری شما تکمیل شود. اما این‌بار به عنوان رئیس حسابداری در بخش سایر مهارتها بایستی بتوانید تسلط بر حسابداری صنعتی را نیز عنوان کنید و حقوق درخواستی را با توجه به شرایط شرکت و حقوق مدیر مالی در آن شرکت تعیین نمائید. و همانطور که در دوره کارشناسی ارشد بیان کردیم اگر خیلی موارد برای شما در روز مصاحبه هنوز نامشخص باقی ماند بهتر است حقوق درخواستی را توافقی بعد از بررسی حجم و شرایط کار عنوان نمائید.

فرمان پنجم: با پرسنل شرکت آشنا شوید و سعی کنید روابط خوبی با آنها برقرار نمائید.

همانگونه که در بخش کارشناس ارشد مالی توضیح دادیم شما بایستی از پست سازمانی کارشناس ارشد مالی به بعد روابط حرفه‌­ای برقرار کردن در محیط کار را بیاموزید یعنی بتوانید روابط دوستانه خود را با جدیت و مدیریت در کار هماهنگ نمائید.

فرمان ششم: کار را به صورت حرفه‌­ای تحویل بگیرید.

یکی از اولین مواردی که در سازمان می­‌تواند شما را به عنوان یک فرد حرفه‌­ای معرفی نماید شیوه تحویل گرفتن کار و مسئولیت جدید در سازمان می‌­باشد بنابراین همانگونه که در بخش کارشناسی ارشد مالی توضیح دادیم تمام موارد فیزیکی و غیر فیزیکی (اطلاعات مالی) که در اختیار شما قرار گرفته است را لیست بردارید و با امضاء مدیریت به آن وجاهت بخشید.

و در مورد سیستم نرم افزاری حتماً گزارش کل و معین را در روز تحویل از سیستم بگیرید چرا که در همان روز تحویل، فرصت و امکان بررسی صحت حسابها وجود ندارد بایستی مدرکی داشته باشید که در آینده اگر در صحت حسابی مشکلی به وجود آمد بتوانید سر­‌منشاء اشکال را پیدا کنید و از خود دفاع نمائید.

فرمان هفتم: به نرم افزار مورد استفاده شرکت، تسلط کامل پیدا کنید.

مسلماً مهمترین ابزار کار شما نرم افزار حسابداری مورد استفاده شرکت می‌باشد که بایستی نسبت به آن تسلط کامل داشته باشید و با توجه به تجربه کاری که دارید به راحتی و خیلی سریع می­‌توانید با مطالعه راهنمای نرم افزار و بررسی آیتم‌­های آن، تسلط لازم را به دست آورید.

فرمان هشتم: سیکل دریافت، ثبت و گزارش اطلاعات مالی سازمان را به صورت مکتوب دریافت نمائید.

این‌بار در رده پست سازمانی رئیس حسابداری نیاز نمی‌­باشد که خودتان سیکل مالی موجود در سازمان را بررسی کنید بنابراین بایستی از پرسنل خود بخواهید که مکتوب اعلام نمایند که چه اطلاعات مالی و چگونه دریافت می‌­نمایند و چگونه ثبت و چه گزارشاتی را ارائه می­‌دهند و کاملا شرح وظایف خود را به صورت مکتوب اعلام نمایند. و در صورتی که شرکت روشهای اجرایی و آئین­‌نامه و دستور­العمل­‌های داخلی داشت آنها را نیز مورد بررسی قرار دهید.

فرمان نهم: باگ‌های دریافت، ثبت و گزارش اطلاعات سازمان را با راه حل پیشنهادی خود به صورت مکتوب اعلام نمائید.

با دریافت شرح وظایف پرسنل خود و با مطالعه روشهای اجرایی سازمان در صورت وجود و با تجربه کاری که حالا دارید به راحتی می‌توانید اشکالات سیستم دهی دریافت، ثبت و گزارش دهی واحد مالی را متوجه بشوید. بنابراین راه حل پیشنهادی خود را به صورت مکتوب به مدیر مالی اعلام نمائید و اگر در شرکتی مشغول هستید که رئیس حسابداری آخرین پست سازمانی آن مجموعه در بخش واحد مالی می‌­باشد راه حل پیشنهادی خود را در قالب روشهای اجرایی، دستورالعمل­ها و آئین­نامه­‌های داخلی تهیه نمائید و به اعضای هیأت مدیره و یا مدیر عامل ارائه نمائید و آنها را بعد از تأئید مدیریت اجرایی کنید.

فرمان دهم: برنامه کاری خود را دریافت یا تعیین نمائید و مطابق برنامه پیش بروید و از مسیر شغلی خود غافل نشوید.

اگر در شرکتی مشغول به کار می‌­باشید که بعد از پست سازمانی شما مدیر مالی نیز حضور دارد برنامه کاری خود را از مدیر مالی دریافت کنید و مطابق برنامه پیش بروید وگرنه بعد از شناسایی باگ­های سیستم و اطلاع رسانی به مدیر عامل یا اعضای هیأت مدیره برنامه کاری خود و تیم حسابداری را مطابق روشهای اجرایی تهیه و در دستور کار قرار دهید و همواره گزارش گردش کار خود را تهیه و ارائه نمائید تا زحمات شما و واحد مالی دیده شود.

الهه خادم

دیماه 1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *