آموزش حسابداری

فرمان اول: دانش و مهارت مورد نیاز کارآموزی را بیاموزید.

شما به عنوان کارآموز حسابداری بایستی درک صحیحی از معادله حسابداری، ماهیت حسابها، حساب T ، کدینگ یونیک، انواع حسابها، مدارک مثبته داشته باشید و به نرم افزارهای Office مخصوصا Excel تسلط داشته باشید و بهتر است که کار با یک نرم افزار یک پارچه حسابداری را یاد گرفته باشید و همچنین در مورد اصول بایگانی و کار با انواع ماشین حسابها تحقیق کنید.

فرمان دوم: با توجه به مسیر شغلی خود شرکت مورد نظر را انتخاب کنید.”

همانگونه که در فرمان نهم مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری و پیشرفت در این حرفه” توضیح دادیم شما بایستی در این مسیر شغلی به دنبال تجربه کاری باشید و نه سابقه کاری، البته اگر خواهان موفقیت هستید. بنابراین شرکت­هایی را برای مصاحبه کارآموزی خود انتخاب کنید که تمام کارهای واحد مالی معمولاً توسط یک یا دو حسابدار انجام می‌شود.

یعنی شرکتهای کوچک و متوسط تولیدی که پر از چالش­های حسابداری هستند و در این شرکتها دسترسی شما به تمام بخش­های مالی یعنی خرید، فروش، تنخواه، انبار، خزانه و…. به واسطه مدارک مثبته موجود در بایگانی امکان پذیر می‌­شود ولی در شرکت های بزرگ خیر.

فرمان سوم: اطلاعات اولیه در مورد شرکت مورد نظر را کسب کنید.

بعد از انتخاب شرکت یا شرکت­های مورد نظر برای مصاحبه کارآموزی و ورود به بازار کار این حرفه بایستی قبل از روز مصاحبه در مورد نوع فعالیت شرکت مد نظر کاملاً تحقیق کنید و اگر خود شرکت نیز سایت داشت حتماً بررسی و مشخص نمائید که شرکت مربوطه برای تولید و عرضه کالا و خدمات خود چه خریدها و هزینه­‌هایی انجام می­‌دهد و بازار فروش آن به چه صورت است و سایر موارد، که در روز مصاحبه با یک دید باز و اطلاعات کامل نسبت به نوع فعالیت آن شرکت حضور پیدا کنید. که اگر فرصتی پیش آمد توانایی اظهار نظر و یا گفتگوی کمی  حرفه‌ای‌­تر را داشته باشید.

فرمان چهارم: رزومه مناسب کارآموزی را تهیه کنید و برای مصاحبه آماده شوید.

همانگونه که می­‌دانید رزومه‌­های کاری معمولا از 6 قسمت اصلی تشکیل می‌شود 1-اطلاعات عمومی (نام و نام خانوادگی، آدرس و شماره تماس، وضعیت تاهل، سال تولد) 2-مدارک تحصیلی 3-سایر مهارتها 4-سوابق شغلی 5-خصوصیات فردی 6-حقوق درخواستی

شما به عنوان کارآموز معمولاً بخش سوابق شغلی و حقوق درخواستی را نخواهید داشت. و در بخش مدرک تحصیلی اگر تحصیلات دانشگاهی دارید که خب عنوان می­‌کنید ولی اگر دیپلم و تحصیلات دانشگاهی غیر مرتبط دارید بهتر است یک دوره فنی حرفه­ای برای کسب مدرک مرتبط و عنوان کردن در رزومه بگذرانید. ولی فراموش نکنید که مدرک، نشانه داشتن دانش و مهارت لازم و موفقیت در این حرفه نمی‌­باشد فقط صرفاً برای عنوان در رزومه و برآورده کردن خواسته کارفرما می­باشد.

یادتان نرود که در رزومه کاری بخش خصوصیات فردی که معمولا با کلماتی مانند مسئولیت پذیری، توانایی کار گروهی، صبور ، منضبط و … پر می‌شود برای کارفرما بسیار حائز اهمیت است که حقیقتا آن خصوصیات فردی را داشته باشید. بنابراین سعی کنید که اگر این خصوصیات را ندارید حتما روی خودتان کار کنید و آن خصوصیات را در خود ایجاد کنید. و سایر موارد را هم که به خوبی می‌­دانید، مواردی مانند اینکه در روز مصاحبه به موقع و با لباس مناسب و چهره‌­ای شاد و…. حضور پیدا کنید که در ارتباط با این موارد اطلاعات زیادی می­‌توانید از طریق اینترنت و یک سرچ ساده به دست آورید.

فرمان پنجم: با پرسنل شرکت آشنا شوید و سعی کنید روابط خوبی با آنها برقرار کنید.

یکی از مهمترین خصوصیات فردی که بایستی شما به مجموعه اثبات کنید همان توانایی کار گروهی می‌­باشد بنابراین مراقب اولین برخوردهای خود باشید که بسیار مهم هستند و می­‌تواند تصویر درست یا نادرستی از شما در سازمان ایجاد کند.

فرمان ششم: در دوره کارآموزی گوش به فرمان و بله چشم گو باشید.

خیلی از دوستان متأسفانه فراموش می‌کنند که دوره کار آموزی را دارند می­‌گذرانند و بایستی نسبت به کوچکترین مطلبی که از سیستم یاد می­‌گیرند سپاسگزار باشند و مدام گله‌­مند هستند از دوره کارآموزی که به ما کار یاد نمی­‌دهند و فقط کارهای پیش پا افتاده مانند بایگانی و….. را از ما می‌­خواهند. غافل از اینکه همان حضور روزانه شما در محیط کار یعنی کسب تجربه در زمینه توانایی کار گروهی و خیلی موارد دیگر و اتفاقا مهم ترین کاری که شما در دوره کارآموزی انجام می­‌دهید و به شما خیلی می‌­تواند کمک کند همان دسترسی به سیستم بایگانی می­‌باشد که حالا در فرمان هفتم بیشتر توضیح خواهم داد.

شاید خیلی از افراد به شما گفته باشند که به عنوان کارآموز وارد بازار کار حسابداری نشوید چون به شما کار یاد نمی‌­دهند ولی من کاملاً مخالف هستم شما اگر بدانید چطور باید کار یاد بگیرید حتی اگر چیزی به شما یاد ندهند خیلی موارد را یاد خواهید گرفت و در مدت خیلی کم می‌­توانید خودتان را به مجموعه اثبات کنید و مسیر پیشرفت را با همان بله چشم گوهای اولیه برای خود هموار کنید.

فرمان هفتم: به سیستم بایگانی تسلط پیدا کنید.

برخلاف تصور شما از همان کار بایگانی و دسترسی به مدارک مثبته سازمان و روکش اسناد حسابداری کلی اطلاعات مهارتی حسابداری یاد خواهید گرفت. به عنوان مثال وقتی دارید اسناد و مدارک مثبته را بایگانی می­‌کنید باید به روکش اسناد، شیوه ثبت اسناد، شرح اسناد، نوع مدارک مثبته و…. کاملا دقت کنید. به مرور زمان یک بانک اطلاعاتی قوی از سیکل خرید و انبار، فروش، خزانه و …… برای خود تهیه کنید. مثلا بدانید که مواد اولیه شرکت را از کدام تأمین کنندگان و با چه نرخ‌هایی تهیه می­‌کنند و از مدارک مثبته پیوست رویداد خرید می­‌توانید متوجه سیکل رویداد خرید در آن سازمان بشوید. و ثبت اسناد حسابداری را نیز با توجه به روکش اسناد متوجه بشوید و اطلاعات کاملی از طرف حسابهای شرکت مانند تامین کنندگان، مشتریان و پرسنل بدست آورید و بانک اطلاعاتی آنها را تهیه نمائید. اگر اصول کار و دستورالعمل‌­های لازم را بدانید شما ظرف مدت کمی حتی اگر به سیستم هم دسترسی نداشته باشید به چم و خم کار واحد مالی بیشتر از آن کارشناس مالی که درگیر اسناد حسابداری و سایر موارد سازمان می‌­باشد تسلط پیدا خواهید کرد.

 

فرمان هشتم: اشکالات دریافت و ثبت اطلاعات مالی را بررسی کنید.

به مرور و با تسلط به سیستم بایگانی و تهیه بانک­های اطلاعاتی به ضعف­های واحد مالی در پاسخگو بودن به مجموعه پی خواهید برد و کم کم شما نیز می‌­توانید حتی بهتر از کارشناسی که پشت سیستم مالی نشسته جوابگوی نیازهای اطلاعاتی سازمان باشید با همان دسترسی به بایگانی و بانکهای اطلاعاتی و اشکالاتی که در بخش دریافت اطلاعات مالی و ثبت آنها در مدارک مثبته مشاهده کردید البته به شرط آنکه فرمان اول را درست اجرا کرده باشید که لازمه آن آموزش صحیح گرفتن می باشد.

فرمان نهم: نرم افزار مربوطه را در داخل یا خارج سازمان یاد بگیرید.

بعد از تسلط به اطلاعات سازمان و اثبات خود به مجموعه که شما هم می‌توانید یک حسابدار پاسخگو باشید و اگر شرایط را مناسب دیدید و تصمیم داشتید در همان سازمان رشد کنید بایستی به نرم افزار مورد استفاده شرکت تسلط پیدا کنید اگر به عنوان کار آموز به شما این اجازه داده شد که به سیستم مالی شرکت نیز دسترسی داشته باشید به راحتی می‌توانید به کمک راهنمای سیستم به نرم افزار مورد استفاده نیز تسلط پیدا کنید و اگر این فرصت به شما داده نشد و همچنان تصمیم داشتید ادامه مسیر شغلی خودتان را در آن سازمان ادامه دهید بهتر است آن نرم افزار را در خارج از سازمان و از طریق دوره‌های آموزشی شرکت تولید کننده نرم افزار یاد بگیرید. و پیشنهاد می­کنم که حداقل تا پایان دوره کارشناس مالی را با 3 سال سابقه کاری در یک شرکت تجربه کنید که برای رزومه کاری شما بهتر خواهد بود.

فرمان دهم: از مسیر شغلی خود غافل نشوید.

همانگونه که در فرمان اول مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری و پیشرفت در این حرفه” توضیح دادیم مراقب باشید گرفتار باتلاق حرفه حسابداری نشوید و از مسیر شغلی خود غافل نشوید.

الهه خادم

دیماه 1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *