آموزش حسابداری

فرمان اول: مسیر شغلی خود را با زمان‌بندی و برنامه‌ریزی صحیح هدف گذاری کنید.

به طور کلی بازار کار حسابداری را می‌توان به 2 دسته تقسیم بندی کرد:

  1. از دوره کار آموزی تا رئیس حسابداری( کارآموز حسابداری،کارشناس مالی وکارشناس ارشد مالی).
  2. از رئیس حسابداری به بعد( رئیس حسابداری، مدیر مالی، مشاور مالی و مالیاتی و……).

بخش اول قسمت Bookkeeping یا همان دفترداری حسابداری است که در این قسمت شما می‌توانید تا سطح کارشناس ارشد مالی در شرکت­های بزرگ پیش روید و گزارشات روتین درون و برون سازمانی را تهیه کنید و علی‌الرغم کار زیاد درآمد قابل توجهی نخواهید داشت و خیلی از حسابدارها به دلیل آنکه از ابتدا مسیر شغلی خود را تعیین و زمان بندی نکرده بودند در باتلاق این حرفه گرفتار می‌شوند و زمانی به خود می­‌آیند که در این حرفه به عنوان کارشناس مالی بازنشسته شده‌­اند و البته با حجم کار و استرس بالا و درآمد کم.

در بخش دوم گزارشات شما به عنوان رئیس حسابداری به بعد از حالت Bookkeeping خارج شده و می­‌تواند در تصمیمات مربوط به سودآوری شرکت کارساز باشد و هرچه در این بخش حرفه‌­ای تر بشوید بیشتر می‌توانید شرکت­ها را به هدف اصلی خود که کسب سود با کیفیت هست یاری رسانید بنابراین می­‌توانید خود را در سود شرکت سهیم بدانید و به نسبت خدمات رسانی خود در این زمینه تقاضای درآمد داشته باشید. به عبارتی در بخش اول بیشتر، حقوق شما توسط کارفرما تعیین می­‌شود اما در بخش دوم شما تعیین کننده درآمد خود هستید البته با توجه به میزان حرفه‌­ای بودنتان .

حالا امکان دارد هدف نهایی شما کارشناس ارشد مالی یک شرکت بزرگ باشد یا نه بخواهید در آخر این مسیر شرکت حسابداری خودتان را داشته باشید یا مدیر مالی یک شرکت خاص باشید. به هر حال هدف خود را تعیین و برای رسیدن به آن زمان بندی کنید. به طور معمول دوره کار­آموزی بین 6 ماه تا یک سال، دوره کارشناس مالی بین 2 تا 3 سال، دوره کارشناس ارشد مالی در شرکت های بزرگ بین 2 تا 3 سال، دوره رئیس حسابداری بین 3 تا 4 سال و از مدیر مالی به بعد بیشتر به دنبال تجربه کاری باشید تا سابقه کاری و سعی کنید صنعت‌های مختلفی را تجربه کنید.

به عنوان مثال به جای اینکه 6 سال مدیر مالی یک شرکت باشید و تنها یک صنعت و حوزه کاری را تجربه کنید می­‌توانید در این 6 سال، 6 صنعت مختلف را تجربه کنید و حتی همزمان مدیر مالی چند شرکت باشید تا بتوانید خیلی زود یک مشاور حرفه‌­ای  بشوید و درآمد خود را چند برابر کنید.

فرمان دوم: مسیر شغلی را دور نزنید.

خیلی از دوستان تصور می­‌کنند بدون گذراندن دوره کارآموزی می­‌شود کارشناس شد یا بدون آنکه دوره رئیس حسابداری را بگذرانید می‌توانید مدیر مالی موفقی شوید. پیشنهاد من به شما عزیزان این است که مسیر شغلی خود را به ترتیب تجربه کنید حتی اگر با مدرک کارشناسی ارشد برای اولین بار وارد بازار کار حسابداری شوید به مدت یک ماه هم که شده دوره کارآموزی را تجربه کنید و با سمت کارآموزی وارد بازار این حرفه شوید.

فرمان سوم: دستورالعمل­های ورود به بازار کار حسابداری را به عنوان کارآموز، کارشناس مالی، کارشناس ارشد مالی، مدیر مالی و….. به گونه‌­ای یاد بگیرید که بتوانید در آن پست سازمانی ادعا کنید و حرفی برای گفتن داشته باشید.

حتما مقاله “حسابداری را به صورت دستورالعملی و در قالب ده فرمان بیاموزید” را مطالعه بفرمائید. شما زمانی در بازار کار حسابداری موفق خواهید بود که بتوانید در رده پست سازمانی خود ادعا کنید و زمانی می‌­توانید با اعتماد به نفس ادعای خود را اثبات کنید که دستورالعمل­‌های رده پست سازمانی خود را بدانید.

فرمان چهارم: در همان یک هفته اول ادعای خود را به کارفرما اثبات کنید.

ادعا زمانی ادعای درستی می­‌باشد که، اثبات شود و شما باید بتوانید در همان یک هفته اول ورود به کار جدید مهارت خود را اثبات کنید. و همانگونه که در مقاله “حسابداری را به صورت دستورالعملی و در قالب ده فرمان بیاموزید” عنوان کردیم، مهارت یعنی توانایی استفاده از دانش برای حل مسائل، بنابراین با توجه به تعریف مهارت و به کمک دستورالعمل­هایی که آموخته‌­اید ابتدا مسائل سازمان را که مرتبط با رده پست سازمانی شما می‌­باشد را شناسایی کنید و راه حل پیشنهادی خود را برای حل یک یا دو مساله اول به صورت مکتوب به کارفرما یا مدیر مربوطه طی یک یا دو هفته اول ارائه دهید.

فرمان پنجم: سایر مسائل حل نشده سازمان را با توجه به رده پست سازمانی خود به صورت مکتوب اعلام نمائید.

بعد از اثبات اولیه خود به کارفرما یا مدیر مربوطه در همان یک یا دو هفته اول ورود به کار جدید سایر مسائل شناسایی شده سازمان را با توجه به رده پست سازمانی خود به صورت مکتوب اعلام نمائید.

فرمان ششم : ادعای دوم را برای حل سایر مسائل سازمان با چارت برنامه ریزی شده و زمان بندی شده مکتوب اعلام نمائید.

بعد از ادعای اول و اثبات آن به کارفرما، ادعای دوم را با دادن یک چارت برنامه ریزی شده و زمانبندی شده برای حل مسائل سازمان به صورت مکتوب اعلام نمائید.

فرمان هفتم: قرارداد کاری را با اعتماد به نفس ببندید.

خیلی از دوستان بهانه می‌­آورند که ورود به بازار کار و کار پیدا کردن سخت هست و پارتی می­‌خواهد. می­‌خواهم به شما بگویم که شما اگر به واسطه آموزش صحیح توانستید ادعا کنید به راحتی می­‌توانید وارد بازار کار شوید. فقط کافی است شرکت مد نظر را با توجه به مسیر شغلی خود درست انتخاب کنید و بعد به پشوانه آموزش‌­های مهارتی که دیدید و با داشتن دستورالعمل لازم با ادعا وارد کار شوید و ادعای اول را همانگونه که گفتیم طی یک هفته اول به صورت رایگان اثبات کنید و بعد ادعای دوم را اعلام نمائید و قرارداد کاری را با اعتماد به نفس کامل ببندید و خودتان پارتی خودتان شوید.

الهه خادم

دیماه 1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *