ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری به عنوان کارشناس مالی
فرمان اول: “دانش و مهارت مورد نیاز کارشناس مالی بودن را بیاموزید.“
با توجه به دانش و مهارتی که در دوره کارآموزی بدست آوردید حالا بایستی به صورت دقیقتر و تخصصیتر بدانید که چگونه میتوان اطلاعات و مدارک مثبته رویدادهای مالی را با 4 خصوصیت اصلی (به هنگام، قابل اتکا، کامل و مربوط) دریافت کرد تا بتوان اسناد مالی را با همین 4 خصوصیت اصلی ثبت کنیم تا خروجی واحد مالی بشود.
گزارشات به هنگام، قابل اتکا، کامل و مربوط که با یادگیری حسابداری مالی به صورت دستورالعملی و در قالب ده فرمان به راحتی میتوانید در این زمینه تسلط کامل پیدا کنید.
(پیشنهاد ما به شما محصول بینظیر ده فرمان حسابداری مالی).
فرمان دوم: “با توجه به مسیر شغلی خود، شرکت مورد نظر را انتخاب نمائید.“
همانگونه که در مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری به عنوان کارآموز” توضیح دادیم بهتر است، در همان شرکتی که به عنوان کارآموز کار را شروع کردهاید دوره کارشناس مالی را بگذرانید. بنابراین در انتخاب شرکت مد نظر برای ورود به بازار کار حسابداری به عنوان کارآموز دقت لازم را به خرج دهید.
چرا که به عنوان کارآموز بهتر میتوانید وارد بازار کار شوید تا کارشناس مالی و اگر با وجود آنکه توانستید خودتان را به مجموعه اثبات کنید ولی راه برای ورود به مرحله بعدی شغلی شما یعنی کارشناس مالی در آن سازمان برای شما ایجاد نشد همانگونه که در فرمان دهم مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری به عنوان کارآموز” توضیح دادم از مسیر شغلی خود غافل نشوید و شرکت بعدی را برای مصاحبه کاری انتخاب کنید.
البته دقت کنید زمانی این کار را انجام بدهید که حقیقتاً به توانایی در حد یک کارشناس مالی رسیده باشید و از خودتان مطمئن شوید که تمام کارهایی را که کارشناس مالی در آن سازمان میتوانست انجام بدهد شما هم به خوبی و با اعتماد به نفس کامل میتوانید انجام دهید که اگر دوره کارآموزی را اصولی و مطابق دستورالعمل طی کنید قطعاً بعد از 6 ماه یا یک سال به توانایی مد نظر برای سمت کارشناس مالی خواهید رسید.
فرمان سوم: “اطلاعات اولیه در مورد شرکت مورد نظر را کسب نمائید.“
بنا به هر دلیلی با وجود آنکه توانسته بودید در شرکتی که به عنوان کار آموز کار را شروع کردید، به توانایی یک کارشناس مالی برسید و خود را به مجموعه اثبات کنید اما را ه برای ورود به دوره کارشناس مالی و درخواست حقوق اداره کار برای شما در آن سازمان باز نشد. همانگونه که در فرمان دوم توضیح دادم بایستی خودتان را برای مصاحبه در شرکتی دیگر آماده کنید.
بنابراین مانند دوره کارآموزی قبل از جلسه روز مصاحبه بایستی اطلاعات اولیه را در مورد شرکت مناسبی که با توجه به مسیر و اهداف شغلی خود انتخاب کردهاید به دست آورید. دریافت اطلاعات اولیه در فرمان سوم “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری به عنوان کارآموز” توضیح داده شد.
فرمان چهارم: “رزومه مناسب کارشناس مالی تهیه کنید و برای مصاحبه آماده شوید.“
همانگونه که در دوره کارآموزی عنوان کردیم، رزومه کاری معمولا شامل 6 قسمت اصلی می باشد:
1-اطلاعات عمومی،2-مدارک تحصیلی، 3-سایر مهارتها، 4-سوابق شغلی، 5- خصوصیات فردی، 6-حقوق درخواستی
که بخش سوابق شغلی و حقوق درخواستی در رزومه کاری شما به عنوان کارآموز وجود نداشت. ولی اینبار در بخش سوابق شغلی میتوانید دوره کارآموزی خود را عنوان کنید و در بخش حقوق درخواستی عنوان کنید: (توافقی بعد از یکماه آزمایشی و اثبات تواناییهای خود به سازمان) و در روز مصاحبه نیز به صورت شفاهی و با اعتماد به نفس کامل به کار فرما اعلام نمائید که می توانید کمتر از یکماه توانایی و قابلیت خود را به سازمان اثبات نمائید و عنوان نمائید که بعد از ارائه اولین گزارش گردش کار خود قرارداد کاری را در صورت رضایت شما تنظیم مینمائیم.
فرمان پنجم: “با پرسنل شرکت آشنا شوید و سعی کنید روابط خوبی با آنها برقرار نمائید.“
همانگونه که قبلا توضیح دادیم اولین موردی که شما بایستی به سازمان اثبات کنید، توانایی کار گروهی میباشد. بنابراین در اولین برخوردها و روابط اولیه کاملاً دقت نمائید و تصویر خوبی از خود به مجموعه ارائه دهید.
فرمان ششم: “کار را به صورت حرفهای تحویل بگیرید.“
برای آنکه مسئولیت پذیر بودن و حرفهای بودن خودتان را در همان ابتدا اثبات نمائید بایستی کار را به صورت حرفهای تحویل بگیرید. چرا که شما دیگر کارآموز نمیباشید و مسئولیت بر عهده شما گذاشته شده است.
بنابراین لیستی از تمام مواردی که در اختیار شما قرار گرفته تهیه نمائید مانند زونکنها، ماشین حساب، صندوق، اطلاعات دسترسی به نرم افزار و….. ، حتما یک تراز کل و معین قبل از اینکه سندی صادر کنید از سیستم بگیرید و به امضاء کارفرما یا مدیر مربوطه برسانید و گزارش تحویل گرفتن مدارک و سایر موارد را در دونسخه تهیه نمائید یک نسخه برای خودتان و دیگری را به کار فرما و مدیر مربوطه ارائه دهید.
فرمان هفتم: “به نرم افزار مورد استفاده شرکت تسلط کامل پیدا کنید.“
وقتی شما کار با یک نرم افزار یکپارچه مالی را فراگرفته باشید که این تجربه را در دوره کارآموزی داشتید میتوانید با مطالعه راهنمای هر نرم افزار که معمولا در خود سیستم موجود میباشد و با بررسی آیتمهای نرم افزار به راحتی طی دو یا سه روز تسلط کامل پیدا کنید. بنابراین بعد از تحویل گرفتن کار بایستی به مهمترین ابزار کار خود یعنی نرم افزار حسابداری مورد استفاده آن مجموعه نهایتا طی 3 روز تسلط کامل پیدا کنید.
فرمان هشتم: “سیکل دریافت اطلاعات مالی را بررسی و بانکهای اطلاعاتی را تهیه کنید.“
بعد از تسلط به نرم افزار قدم دوم برای اینکه بتوانید حسابدار پاسخگویی باشید این موضوع میباشد که بدانید مدارک مثبته رویدادهای مالی که در سازمان اتفاق میافتد چه سیکلی را طی میکند و توسط چه افرادی در سازمان و چگونه به واحد مالی انتقال داده میشود. که البته برای اینکه بتوانید سیستم دریافت اطلاعات را در یک سازمان بررسی کنید بایستی حسابداری مالی را به صورت اصولی و دستورالعملی آموزش دیده باشید.
فرمان نهم: “در کنار به روز نگه داشتن اسناد مالی، صحت مانده حسابها را در تاریخ تحویل بررسی نمائید.“
فراموش نکنید که شما قرار است در یکماه اول تواناییهای خود را به مجموعه اثبات نمائید، بنابراین بایستی بتوانید بعد از پایان این یکماه گزارش قابل قبولی برای اثبات خود ارائه دهید. هر سازمانی به هر حال باگهایی در دریافت، ثبت و گزارش اطلاعات مالی خود دارد که اولین تاثیر خودش را روی مانده حسابها میگذارد و باعث اشکالاتی در آنها میشود.
بنابراین با بررسی صحت مانده حسابها و با توجه به گزارش تراز کل و معینی که در روز دریافت کار و قبول مسئولیت از سیستم گرفتید میتوانید خیلی سریعتر به این باگها دسترسی پیدا کنید و اطلاعات لازم را برای گزارشدهی و اثبات خود به مجموعه جمعآوری نمائید.
فرمان دهم: “اولین گزارش خود را در ارتباط با گردش کار یک ماهه خود ارائه دهید و از مسیر شغلی خود غافل نشوید.“
خب، همانگونه که میدانید ارزش کار حسابدارها تنها با پاسخگو بودنشان در قالب گزارشات خلاصه میشود و تمام زحمات شما در همان چند برگی که به عنوان گزارش ارائه میدهید خلاصه شده و نشان داده میشود.
حالا الوعده وفا، بایستی گردش کار خود را طی این یک ماه در قالب گزارش به کار فرما یا مدیر مربوطه ارائه دهید و اشکالات و باگهایی را که در سیستم مالی شرکت مشاهده کردید با راه حل پیشنهادی خود عنوان نمائید و مطمئن باشید میتوانید نظر کارفرما را جلب کرده و انشاءالله قرارداد کاری خود را در شرکت مد نظرتان ببندید.
اما یادتان نرود که طبق توضیحات در فرمان اول مقاله “ده فرمان ورود به بازار کار حسابداری و پیشرفت در این حرفه” گرفتار باتلاق حرفه حسابداری نشده و از پیشرفت و مسیر شغلی خود غافل نشوید.
الهه خادم
دیماه 1400